Google Rader

Mi ez?

Comfort zone = boredom zone.

Bővebben itt.

Friss topikok

Linkblog

Evett már valaki bazsalikomot önmagában?

2008.11.02. 23:11 | Balázsi György | Szólj hozzá!

 A humor fűszer. 

A humor halála, amikor önálló műfajjá és önálló foglalkozássá válik. Egy humoristát hallgatni olyan, mint bazsalikomot enni önmagában...

On the other hand...

A humor akkor jó, ha megfűszerezi az egyébként is figyelemre méltó előadást. Néhány példa arra, hogyan lehet a humort természetes módon, a komolytalanság és ízléstelenség veszélye nélkül - és főleg: mértékkel! - beleszőni a non-fiction prózába:

"The reports of my death are greatly exaggereted" - Steve Jobs a San Francisco-i Let's Rock rendezvényen szeptemberben.

Az evolúciós biológiában az ember ősemlősi agyfunkcióit úgy emlegetik, mint a 4F: fighting, fleeing, feeding, reproduction... Idézi - nyilván rengeteg más szerző mellett - John Medina a Brain Rules című könyvében.

Beszámoló a Wired.com-on a bostoni Apple Store megnyitásáról: And the rooftop features a small garden, covered in grass (the kind that's mown, not smoked).

2004-ben a Marriam-Webster szótár online kiadásában legtöbbet keresett kifejezésről így tudósított a Reuters újságírója, és ennek nyomán a CNN:

 "A four-letter term that came to symbolize the difference between old and new media during this year's presidential campaign tops U.S. dictionary publisher Merriam-Webster's list of the 10 words of the year." 

That "four-letter word" is BLOG. 

Stb., stb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://outofthebox.blog.hu/api/trackback/id/tr38731068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása