Google Rader

Mi ez?

Comfort zone = boredom zone.

Bővebben itt.

Friss topikok

Linkblog

33% akció, 67% reakció, avagy RE: Reacting, Responding & Initiating

2008.11.04. 08:50 | Balázsi György | 2 komment

Az irodai környezetemben használt Outlook levelezőprogramban a következő módon lehet kiszámolni, hogy az emailek mekkora hányada aktív, és mekkora hányada reaktív:

  • Shift+Control+F = megnyitja a Find Special keresőablakot, ahol be lehet állítani, a vizsgálni kívánt emailek paramétereit, úgyismint időszak, feladó, esetleg címzett.
  • Keresés
  • Kattintás a találati lista valamelyik elemére, majd Control+A, utána Control+C
  • Új Excel munkafüzet megnyitása, majd a vágólap tartalmának beillesztése = egy táblázat, amely a fenti találati lista elemeinek paramétereit tartalmazza a találati ablak mezőinek megfelelő elrendezésben.
  • Egy plusz oszlop a Subject mező elé, majd valamilyen módszerrel megjelölni azokat a sorokat, ahol a Subject a RE: vagy a FW: prefix-szel kezdődik.
  • Pivot tábla, amely a RE, FW, és Nincs prefix találatokat a summa %-ában jeleníti meg.

Az eredmény az én esetemben:

RE = 42%, FW = 25%, Nincs prefix = 33%.

Nem túl jó arány, jó lenne, ha a Nincs prefix rész 50% fölött lenne. (Sovány vigasz, hogy volt olyan főnököm, akinél ez az arány - a nekem küldött leveleiben - 4% volt...)

Mindez egy reaktív post, mivel a fenti kategóriák közül a FW prefix-szel ellátott Subject kategóriába tartozna - valamit kiegészítéssel továbbítok az olvasóimnak.

Mégpedig ezt a blog postot a jó Seth Godin tollából.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://outofthebox.blog.hu/api/trackback/id/tr33748843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bad.bone 2008.11.22. 00:46:12

Halihó... csakhogy ne hiába blogolj itt magadban :)

Szóval a számolásod kíváncsivá tett, hogy vajon a saját levelezésemben ezek a számok hogyan alakulnak.

Hasonló irodai környezet 'kitekintő' levelező, 2008-as levelek. Elsőre az arány a tiédnél 'jobb' lett, 43% initiative, 13% FW és 43 RE. De aztán elgondolkodtam, hogy ez így nem ok. Legalábbis én a teljes levelezésre csináltam, holott csak a kimenő leveleket szabad figyelembe venni, ráadásul az 'accepted, new time proposed, declined, canceled stb. sorok törlendők (ezek meghívók), na meg nálam volt 'Továbbítva' és 'válasz' prefix is.

Szóval 2008-as irodai levelezés, nagyjából november közepéig:

4913 kimenő levél (ha azt nézem, hogy ez átlagban munkanapra vetítve közel 25 levél... hát)

17,52% prefix nélkül
19,46% forward
63,02% re

Kíváncsi vagyok, hogy a te adatait ugyanilyen számolással jöttek-e ki, illetve érdekes lenne egy iparág/beosztás/kor/nem stb. sokdimenziós mátrixban megjeleníteni ezeket az adatokat, és annak az elemzéséből akár egy komplett PhD megírása :)

Valószínűleg több értelme lenne, mint mondjuk 'A globális felmelegedés okozta hőmérséklet ingadozásának hatása a leveli békák nemi aktivitására' c. tanulmánynak :)

Balázsi György 2008.11.22. 13:24:53

Ja igen, azt nem írtam meg, hogy mivel a saját aktivitás / reaktivitás arányomra voltam kíváncsi, csak a kimenő leveleket néztem.

Ha megcsinálod a felmérést a PhD-dhez, szívesen megadom a paramétereket, engem is érdekelne az eredmény.

Azt tippelem, hogy azokban az iparágakban / munkakörökben találnál magasabb aktivitási arányt, ahol a kezdeményezésnek és a kreativitásnak nagyobb szerepe van.

A beosztásnak az aktivitási arányra gyakorolt hatására már nem tudnék tippelni.

Én egyékbén amolyan szakértő knowledge worker beosztásban dolgozom, tehát viszonylag sokszor kezdeményezek gondolkodást valamilyen témáról. Egyébként meg odafigyelek arra is, hogy a subjectek tömören leírják a témát, ami a RE: és FW: leveleknél ugye nem így van.

Mindezzel együtt a 33%-os akció arányt nem tartom túl jónak.
süti beállítások módosítása