Google Rader

Mi ez?

Comfort zone = boredom zone.

Bővebben itt.

Friss topikok

Linkblog

Mi ez?

2008.10.24. 12:58 | Balázsi György | Szólj hozzá!

Minden érdekel, ami nem konvencionális. Actually, csak olyan dolgok érdekelnek, amelyek nem konvencionálisak...

Van erre egy frappáns angol kifejezés: out of the box thinking. Eredete (talán) az, hogy 9 pontot 4 egyenes vonallal, a ceruza felemelése nélkül csak úgy lehet összekötni, ha kilépsz abból a képzeletbeli dobozból, amelyik a pontokat körülveszi. (Igazából mindegy is, hogy tényleg így van-e...)

A kifejezéshez persze kapcsolódik egy jó kis paradoxon: ha mindenki kilép a dobozból, akkor már ez válik konvencionálissá, vagyis, ha nem akarsz konvencionálissá válni, vissza kell menned a dobozba.

Vagyis: soha nem ülhetsz nyugodtan a babérjaidon. Ha már mindenki törzseket akar majd vezetni, ahogy Seth Godin tanítja, mindenki egy szalvéta hátuljára fogja felrajzolni legújabb üzleti ötletét, és mindenki tud olyan weboldalakat tervezni, mint Jesse James Garret, akkor mindaz, ami ma out-of-the-box és cutting edge, unalmas közhely lesz. De addigra az említett urak, és a nem említett, de hozzájuk hasonlóan kiváló sok-sok hölgy és úr - remélhetőleg - már fényévekre innen járnak majd.

Úgyhogy: kövessük őket, let's step out of the box...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://outofthebox.blog.hu/api/trackback/id/tr41729652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása