Google Rader

Mi ez?

Comfort zone = boredom zone.

Bővebben itt.

Friss topikok

Linkblog

Elköltöztem - legalábbis egy időre

2009.01.01. 11:07 | Balázsi György | Szólj hozzá!

Úgy döntöttem, hogy elkalandozom a Blog.hu-ról, és körülnézek másik blog platformokon is.

Az új címem egyelőre: http://outoftheboxyness.wordpress.com/

Az első lökést az adta, hogy nem találtam a Blog.hu-n az email posting funkciót. Erre azért van szükségem, mert gyakran jut eszembe valami on the go, és mivel Blackberry mindig van nálam, kézenfekvő megoldás hogy emailben küldjem el a bejegyízést a blogomra.

Lehet, hogy van ilyen a Blog.hu-n is, és a kedves support kollégák megírják, hogy kell ezt itt csinálni, de addig is legalább körülnézek a blogoszférában.

[Upadate1: megjött a válasz, nincs email posztolás, úgyhogy maradok a WordPressen, addig legalábbis, amíg a Blog.hu-n be nem vezetik.]

[Update2: sajnos az email postolás a WordPressben - bár létezik - hihetetlenül bonyolult, dedikált accountot kell hozzá létesíteni, ami nem lehet pl. a Google-on. A Bloggerben bezzeg lehet - még szép -, ott csak egy titkos email címet kell létrehozni, amire mehetnek a postok. Úgyhogy email postolás egyelőre felfüggesztve. Ilyen alapon persze vissza is térhetnék a Blog.hu-ra, de ha már belekezdtem, kipróbálom, mit tud a WP, ha már pl. a CNN is ezt használja...]

Köszönet a supportnak, hogy a blog exportálást nagyvonalúan támogatják, és ezt a funkciót könnyen meg is lehet találni.

Az exportálásnak annyi korlátja azért van, hogy az exportált XML-file kompatilis a WordPress blog platformmal, de nem az pl. a Bloggerrel.

Végül ezért kötöttem ki a WordPressnél. (A Bloggert azért választottam volna, mert egy kattintással lehet megjeleníteni a Google Readerben megosztott linkeket).

A WordPressen az első benyomásom sokkal jobb, mint amire számítottam: nagyon cool pl. a hivatkozások tartalmának popup megjelenítése a snapshots szolgáltatás révén.

A bejegyzés trackback címe:

https://outofthebox.blog.hu/api/trackback/id/tr44851282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása